23948sdkhjf

Top Position i norsk ägo

Norska Norsecraftgruppen köper Top Position, ett förvärv som utlovas gynna användarna av Topcons utrustning för maskinstyrning i både Sverige och Norge.
– Förvärvet kommer att stärka vår service och support, och ge oss möjlighet att arbeta med stora projekt i båda länderna, hävdar Hans Ellingsen, vd och huvudägare i Norsecraftgruppen, som betonar att företagen kommer att betjäna både den norska och den svenska marknaden.

Förvärvet görs av dotterbolaget Norsecraft Geo som bildades så sent som 2011. Som återförsäljare för Topcons maskinstyrning och därtill hörande tjänster i Norge har företaget visat en stadig tillväxt och omsätter nu drygt 30 miljoner norska kronor.

Enligt Mattias Korall. operativ chef i Top Position, har företaget sökt en partner för att kunna öka marknadspenetrationen och skynda på bolagets utveckling.

– Vi känner att vi har funnit just det i Norsecraftgruppen. Vi ser fram mot att satsa ännu mer på den svenska marknaden med en ny stark ägare i ryggen som kan produkter och marknad, säger Mattias Korall.

Top Position, som kommer att organiseras som ett dotterbolag till Norsecraft Geo, är distributör för Topcons geodetiska instrument och produkter för styrning av entreprenadmaskiner i södra Sverige. Företaget har i dag tolv anställda och en omsättning på 35 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156