23948sdkhjf

CNH och Kobelco går skilda vägar

Snart kan vi även i Europa åter igen se nya grävmaskiner med varumärket Kobelco. Samtidigt kan New Holland börja sälja sina egna maskiner i hela Asien. Det är följden av att företagen avslutat det produktions- och marknadssamarbete som inleddes 2002.


– Förändringen är betydelsefull eftersom den ger oss möjligheten att på egen hand sköta vår verksamhet överallt i världen, inklusive världens snabbast växande marknader för entreprenadmaskiner – Asien och Stillahavsregionen, säger Mario Gasparro, varumärkeschef på CNH.

Kobelco och CNH kom överens om ett samarbete redan i september 2001 – bara ett par år efter det att CNH bildats efter en sammanslagning mellan Case och New Holland. Samarbetet, som inleddes i januari 2002 var redan från början avsett att pågå i tio år. Det var inte bara av teknisk natur utan omfattade också klausuler som gav företagen ensamrätt på vissa marknader.

I samband med att samarbetet nu avslutas upphör de tidigare marknadsbegränsningarna samtidigt som det tidigare korsägandet mellan koncernerna upplöses.

CNH kommer dock att under de närmaste fem åren licenstillverka grävmaskiner med Kobelco-teknologi vid fabriker i USA, Italien och Brasilien. Därutöver finns rättigheter till reservdelar som sträcker sig ytterligare fem år framåt i tiden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079