23948sdkhjf

Bolidenstuk i skolan

Välkommaskolan i Gällivare ska från och med i höst erbjuda en utbildning speciellt utformad för att passa Bolidens behov.
Tanken är att två elever på det industritekniska programmet samt fyra på el- och energiprogrammet ska få gå en basutbildning med ”Bolidenprofil”. Utbildningen har en tagits fram i samarbete med Lapplands gymnasium och uppges vara skräddarsydd för en framtida anställning vid Boliden Aitik, med inriktade kurser, arbetsplatsförlagd undervisning samt, enligt uppgift, även möjlighet till intressanta projektarbeten, handledd praktik och förtur till sommarjobb.

– Vi ser ett ökat rekryteringsbehov av elektriker, mekaniker och olika slags tekniker och ingenjörer. Därför har vi valt att koppla ihop oss med just de tre utvalda programmen. I höstas var vi ute i skolorna i kommunen och träffade tjejerna och killarna i årskurs nio och hoppas nu att många söker programmen och denna inriktning, säger Lage Fagerlönn, personalchef vid Boliden Aitik i ett pressmeddelande.

Under det första året ska sex elever erbjudas plats på Bolidenutbildningen. Efter tre år räknar man med att totalt 18 elever ska kunna gå den profilerade utbildningen.

– Det känns otroligt roligt och bra att Boliden kliver in i gymnasieskolan som en stark aktör för att främja samarbetet mellan industrin och skolan på orten. Det ger möjligheter för de elever som kommer att beröras i framtiden, säger Lars Gabrielsson, rektor vid Välkommaskolan i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065