23948sdkhjf

Prispressat passar även smått

Förberedda och slimmade kit nästan halverar montagetiden, vilket avsevärt minskar kostnaden för centralsmörjning även på små maskiner. Nu förser återförsäljaren Axima nya tretonnaren JCB 8026 med system. – Därmed kan andrahandsvärdet för små maskiner säkras, något vi tycker är framtiden, säger Hans-Olof Göransson, vd.
Kungälv. I höstas invigde Axima, en av Sveriges största privatägda maskinhandlare nya lokaler i Kungälv. Efter förvärvet av Eliasson Maskin 2010 växte verksamheten ur lokalerna och man valde att bygga helt nytt. Leverantören slog ihop entreprenad med den befintliga lantbruksdelen i ändamålsenliga lokaler i Rollsbo utmed E6an. Inte bara ny utrustning har införskaffats utan även ett nytt system för centralsmörjning för små entreprenadmaskiner. PMC Lubrication är generalagent för Lincolns centralsmörjsystem i Sverige, det system Axima har valt.

– Anledningen till valet av leverantör av smörjsystem är bland annat att flera uthyrningsföretag använder Lincoln och våra kunder känner sig trygga och vet hur det fungerar, säger Hans-Olof Göransson.

– Kostnaden för centralsmörjning på stor eller liten maskin har i princip varit densamma, säger Magnus Theil, försäljare och ansvarig för återförsäljarmarknaden.

En vanlig sats för centralsmörjning har hittills gått på 30-35 000 kronor.

– Vår avdelning för transmission och distribution har lyckats med sitt mål att designa ett system med lägre pris men med bibehållen kvalitet. Lincoln har utvecklat ett system bestående av en mindre pump, hälften så stor som den traditionella.

– P502 är en helt ny pump i mindre format, främst avsedd för montage på mindre maskiner eller där utrymmet av andra skäl är begränsat.

Pumpen kombineras med färre fördelarblock, dit slangarna kopplas för att pumpa ut fett till lager och bussningar.

PCM:s avdelning för transmission och distribution tar fram de anpassade skydden och fästena och får fram ett kundanpassat smörjsystem.

– Fördelare och slangar monteras samman till förberedda kit vilket medför snabba montage i kundens verkstad, säger Magnus Theil.

– Systemet är enklare och smartare och kräver 30-40 procent mindre montörtid, därmed blir det billigare.

Fördelarna för fettet är ställbara vilket minskar antalet fördelare i systemet. Fördelarna förser olika smörjpunkter med olika mängd fett. Med ställbara skruvar doseras fettet till den mängd som behövs.

– Ur miljösynpunkt är därför det de nya systemen betydligt skonsammare mot vår natur, säger Magnus Theil.

– Utmaningen har också varit att det finns fler leder på de små maskinerna, mer att smörja alltså, säger Robert Gotting, en av PMC:s flera teknikansvariga.

Den första installationen görs på en demomaskin hos Axima.

Ulf Hedlund som sålt maskinen kommenterer:

– Nu har man kommit ner i ett pris där kostnaden för smörjsystem i förhållande till maskinens inköpskostnad blir rimlig.

– Kunderna kan själva se att det fungerar och sedan ta ställning till om det är något för dem. Vi kan visa att så här bra är det.

Hans-Olof Göransson inflikar.

– Maskiner med centralsmörjning är lättare att byta in. Övriga system vi har erfarenhet av är inte lika driftsäkra och det är viktigt, både för oss och våra kunder.

PMC Lubrication har en betydande marknadsandel för stora grävmaskiner. Exempelvis väljer Cramo hjullastare utan smörjsystem från Volvo och monterar istället på Lincoln från PMC Lubrication. En orsak är säkerllgen att man vill ha samma smörjsystem för samtliga maskiner, i stället för flera olika beroende på maskinleverantör.

– Vi har andra kunder som också väljer vårt system framför leverantörernas, säger Magnus Thiel.

Marknaden för smörjsystem för små maskiner är stor. Antalet sålda minigrävare i Sverige 2011 var 798, därtill kommer också små hjullastare. PMC räknar med att det tar några år att få ut volym på marknaden.

– Kunderna ska först veta att systemen finns och bli bekväma med insikten och inse fördelarna, säger Magnus Thiel.

I hela PMC-koncernen arbetar 12-13 000 personer.

– Tillsammans finns kunskapen om hydraulik, cylindrar och smörjsystem. Här kan vi testa nya smörjsystem i verkligheten och vi samarbetar tätt, säger Magnus Thiel.

Företaget motarbetar även sig själv som Magnus Thiel skämtsamt väljer att uttrycka det, genom att samarbeta med Deva, tillverkare av smörjfria lager i kompositmaterial.

– Det går inte att stoppa in ett smörjfritt lager var som helst. En entreprenadmaskin till exempel arbetar i mycket smutsiga miljöer. Smörjsystem inte bara smörjer utan puttar också ut smuts som samlats i lager och bussningar.

– De smörjfria lagren är fantastiska och utmaningen är att kombinera dessa med smörjsystem för att optimera maskinens underhållskostnad.

– En del maskinentreprenörer pustar ofta på sina maskiner och torkar då bort smörjoljan. I många företag får föraren en maskin att ha ansvaret för och där brukar extra omvårdnad följa med.

Men mycket smörjolja från maskinerna hamnar i naturen och därför söks efter lösningar som hindrar detta.

– Vi har sett ett växande problem, därför hoppas vi kunna presentera nya lösningar under 2013, säger Magnus Thiel.

PCM Lubrication installerar smörjsystem på drygt 1 000 maskiner om året. Volym för små maskiner räknar företaget med först om två, tre år.

– I runda slängar räknar vi med att installera smörsystem på några hundra små maskiner om året, säger Magnus Thiel.

Alltid rätt mängd

PCM Lubrications system består av nya pumpen P502 och SSV fördelare från Lincoln och är av progressiv typ. Några egenskaper är:

– Kan köras med EP2 fett vilket maskintillverkaren oftast rekommenderar eller kräver.

– Tvångsstyrt, det vill säga alla smörjpunkter får alltid rätt mängd smörjmedel.

– Självluftande vid eventuell tomkörning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.069