23948sdkhjf

Volvo strukturerar om i Sydamerika

Förväntningar om bland annat effektivare produktion och minskade valutarisker gör att Volvo flyttar tillverkningen av grävlastare från Mexico till Brasilien.


Omställningen av den tillverkning Volvo Construction Equipment bedriver i Nord- och Sydamerika tar nu ytterligare ett kliv när produktionen av grävlastare i mexikanska Tultitlán flyttas till Pederneiras i Brasilien.

En viktig anledning är att en stor del av de komponenter som behövs kan tillverkas direkt i fabriken eller av lokala leverantörer i närområdet. Bland annat är avsikten att tillverka bommar och stickor, ramar och hytter i fabriken.

– Genom det här beslutet kan vi dra fördel av den lokala kompetensen och av de stora investeringar vi gjort i Pederneiras, säger Andy Knight som ansvarar för verksamheten i Amerika.

Målet är en mer strömlinjeformad och effektiv tillverkning än tidigare samtidigt som den nya placeringen också ska ge utrymme för icke föraktliga skalfördelar. Bedömningen är att kapaciteten i fabriken ska vara tillräcklig för att täcka efterfrågan i både Syd- och Nordamerika och ändå räcka till en del export till andra marknader.

Flytten beräknas vara genomförd under 2013 och förhoppningen är att en del av de ungefär 115 personer som drabbas när tillverkningen läggs ner ska kunna arbeta vidare i Tultitlánfabriken som efter hand omvandlas till en renodlad bussfabrik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063