23948sdkhjf

Norsk smäll för Peab

Nedskrivningar i Norge belastar Peabs resultat i det fjärde kvartalet med en kvarts miljard kronor. Förhoppningen är att förändringar i ledningen och stärkt support till den norska verksamheten ska förbättra lönsamheten på sikt.


– Vi har genomgått en tillväxtfas i Norge och utvecklat verksamheterna inom samtliga fyra affärsområden. Under hösten 2012 har vi haft fokus på genomförandet av den handlingsplan som ska leda till en långsiktig förbättring av lönsamheten och förstärker därför ledningen av och support till den norska verksamheten, säger Peabs koncernchef Jan Johansson.

En översyn som gjorts under hösten har lett fram till att resultatet för det avslutande kvartalet 2012 belastas med nedskrivningar av goodwill, av fordringar och tvister hänförliga till ett antal färdigställda projekt i Osloregionen samt av nedskrivningar av projektfastigheter. Totalt handlar det om 250 miljoner kronor.

En åtgärd som förhoppningsvis ska bidra till att öka lönsamheten är att ansvaret inom affärsområde Bygg delats.

Vice vd Tore Hallersbo ansvarar sedan årsskiftet för den vidare utvecklingen av division Norge, Finland samt Speciella Projekt, en division som ska förstärka verksamheten i Norge genom hela produktionsprocessen.

Koncernchef Jan Johansson övertar det direkta ansvaret för de svenska byggdivisionerna inom affärsområdet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081