23948sdkhjf

Obehindrat resande trots vinterväder

För 79 procent av webbröstarna, har resandet flutit på som vanligt trots snöns ankomst. Och det går att mota olle i grind. Agne Arvidsson vid Norrlandspojkarna i Sundsvall bor vid kontoret, Engströms i Örebro snöröjer själva och Rosensjö Entreprenad har kontoret hemma.
Vintervädret utmanar resandet. Leveranstidningen Entreprenad frågade läsarna på webben: Har snöns ankomst påverkat ditt resande?

Daniel Heed är arbetsledare vid Bröderna Engströms entreprenadmaskiner med drygt 100 anställda. Han tar sig de fyra milen från Lindesberg till kontoret relativt centralt i Örebro via riksväg 50 utan problem. Skälet till den oproblematiska färdvägen är enligt honom glasklart.

– Engströms plogar vägarna, därför är de farbara och trafiken flyter på bra. Trots vinterväder har vägen till och från jobbet varit framkomlig.

Engströms är underentreprenör åt NCC och sköter därmed en del av vägunderhållet, inklusive snöröjning i Örebro och omnejd.

Daniel Heed kan konstatera att det finns att göra.

– För att vara januari månad är vi nöjda. Det största uppdraget just nu utförs åt Trelleborgs hamn.

Engströms kompletterar från land Wasa Dredgings mudderfartyg Hector i hamnbassängen. Engströms bandtraktorer muddrar dygnet runt utmed kajkanten och dumprar kör massorna, vilket sysselsätter 20-25 av företagets anställda. Maskinentreprenören bygger i samarbete med kommunen en serviceanläggning, Truckstop, några kilometer utanför Örebro. Den står klar i sommar och företaget flyttar då dit till Berglunda från Holmen.

Arbetsledaren Agne Arvidsson vid Norrlandspojkarna Entreprenad, med tio fast anställda, veckopendlar från Färila i Hälsingland till Sundsvall. Några problem med resandet i vardagen har han inte.

– Vädret har inte påverkat mig. Jag bor i husvagn några meter från kontoret, så jag bor på jobbet och slipper pendla i vardagen.

I området ligger 60-80 centimeter snö men det hindrar inte full beläggning.

– Vi värdesäkrar elnät genom att byta ledningar och gräver för fjärrvärme.

Kunderna är Sundsvall Elnät, Sundsvall Energi och flera bostadsrättsföreningar.

Vd och ägare av Rosensjö Entreprenad i Karlskoga med två anställda, fem maskiner, lastväxlare och kärra har den ultimata lösningen på pendlingsproblemet. Kontoret är hemma.

– Vi bor på en hästgård. Det är vår hobbyverksamhet, men det är maskinuppdragen vi lever av, säger Erik Jansson.

Och när han ska ge sig ut på vägarna ser han själv till att hålla vägen fri. Han spänner plogen framför en Fendt traktor och kör så snön yr.

– Vi börjar redan på natten och har plogat en hel del åt Karlskoga Lastbilscentral men även åt privata bostadsrättsföreningar. Då kommer andra fram liksom vi själva.

Vinterväghållning kombineras med lastbilskörning av vatten- och avloppsprodukter för Karlskoga Rörnät, åt vilken Rosensjö Entreprenad även brukar utföra en hel del grävande för vatten- och avlopp.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112