23948sdkhjf

Northland ansöker om rekonstruktion

Northland Resources ansöker om företagsrekonstruktion och hoppas finna en slutgiltig lösning innan den 4 mars. För att klara sig fram till dess behövs dock extra pengar – därför ber man långivarna om tolv miljoner dollar.
Northland Resources akuta ekonomiska kris har nu fått bolaget att ansöka om företagsrekonstruktion vid Luleå Tingsrätt. Företaget uppger i ett pressmeddelande att åtgärden är ett sätt att få bukt med likviditetsbristen genom att vinna tid för att kunna ”slutföra förhandlingarna för en långsiktig finansiell lösning”.

Northland Resources har också bett bland annat sina långivare om att få tolv miljoner dollar för att kunna klara verksamheten en knapp månad till, tidsgränsen är satt till den 4 mars då man, enligt pressmeddelandet räknar med att ha en lösning klar för sin långsiktiga finansiering.

Företaget uppger att man inom ramen för konstruktionen kommer att betala ut full lön till de anställda, leveranserna till kunder ska också fullföljas. Man kommer dock inte att kunna betala leverantörer av tjänster och material under rekonstruktionsperioden.

Enligt Northland Resources kommer rekonstruktionen av det svenska dotterbolaget Northland Resources AB att indirekt påverka även Northland Logistics AB och Northland Logistics AS (Norge). Övriga bolag i koncernen ska dock inte påverkas.

Peab, som har 70 miljoner att fordra av Northland Resources AB och totalt 160 miljoner av hela Northlandkoncernen låter meddela att man under rekonstruktionstiden erhåller betalning för nedlagt arbete.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063