23948sdkhjf

Bredare utbud för terminaler

Med två helt nya storlekar som fyller tidigare luckor i 30- och 40-tonsklasserna finns nu åtta materialhanterare från tyska Atlas Maschinen tillgängliga i Sverige.


Redan när Hinrich Weyhausen började sälja maskiner för anläggning och jordbruk år 1919 konstaterade han att många kunder hade önskemål som leverantörerna inte kunde leva upp till. Med grundinställningen att själv är bästa dräng började han därför utveckla och tillverka egna maskiner med målsättningen att varje maskin redan från början skulle vara anpassad till det tänkta arbetsområdet.

I dag består utbudet bland annat av grävmaskiner, lastbilskranar, materialhanterare och redskap. Företagets grävmaskiner – som i dag representeras i Sverige av Sundahls i Växjö – är etablerade sedan länge, och nu kraftsamlar Andersen Contractor för att förstärka kunskapen om företagets materialhanterare och därmed öka marknadsandelen.

Maskinutbudet täcker maskinvikter från 19 till 57 ton och ska klara tillämpningar för bland annat återvinningsanläggningar, hamnar och terminaler.

Materialhanterarna har höj- och sänkbar hytt och är i standardversion utrustade med bland annat fullgummidäck, centralsmörjning, slangbrottsventiler, backkamera, arbetsbelysning, klimatanläggning och vändbar kylarfläkt.

Nu kompletteras utbudet med två modeller med maskinvikter på 30 och 40 ton. 300 MH har en räckvidd på 16,4 meter och Cumminsmotor på 125 kW (170 hk). 400 MH har räckvidden 18,1 meter och Deutzmotor på 175 kW (238 hk).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063