23948sdkhjf

Mowit har blivit norskt

Norska Gjerstad Products AS är sedan december huvudägare i Bollnäsföretaget Mowit Norden.
Enligt ett pressmeddelande ser Gjerstad Products förvärvet som ett sätt att tillförsäkra sig om en bra säljkanal i Sverige, få ett tillskott till produktutbudet och i stort stärka sin position på den nordiska marknaden.

– Produktsortimentet i Mowit och Gjerstad kompletterar varandra på ett mycket bra sätt, och vi kan med nästan ögonblicklig verkan erbjuda våra respektive kunder i Norge och Sverige ett bredare sortiment, säger Tor Kjetilson Moe, vd på Gjerstads Products, i ett pressmeddelande.

Det norska företaget grundades i mitten av 1960-talet av en maskinentreprenör som var missnöjd med de skopor som fanns att köpa och började bygga och reparera skopor för eget bruk. Med tiden ville även andra köpa hans produkter, verksamheten växte och dagens utbud, som nu riktas även mot svenska kunder, består bland annat av redskap för grävmaskiner, hjullastare och väghyvlar. Bland fabrikaten finns bland annat Gjerstads egna fästen, skopor och gripklor samt skopor från Excalite och Xtreme.

Mowit säljer redskap för grävmaskiner, hjullastare, redskapsbärare, traktorer med mera, något som alltså ska komma även norska entreprenörer till del framöver.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064