23948sdkhjf

Förfinade krossar

Power Screen tog chansen att visa upp en hel rad uppgraderade krossar där servicevänlighet, bränsleffektivitet och produktivitet var några av ledstjärnorna.


Krossarna stod tätt i Power Screens Baumamonter. På plats fanns bland annat käftkrossen Premiertrak 300 som fått en omgörning som bland annat innebär vibrerande grizzlymatare.

– Produktiviteten har ökats, jag kan inte säga med hur mycket eftersom den fortfarande testas, säger Joe Cassidy, säljansvarig på Power Screen.

Exemplaret på Bauma var det tredje som lämnade fabriken, fler är på gång.

– Produkten beräknas komma till Sverige i slutet av 2013.

På Bauma fanns också krossen Tracpactor 320, en uppgradering av X320.

– Förbättringar har skett när det gäller service och säkerhet, maskinen har fått en väldigt, väldigt bra steg IIIB-motor från Scania som gör den bränsleeffektivare, förklarar Joe Cassidy.

Krossen är tänkt för täkter och återvinning och ska kunna jobba även i tuffa miljöer, den ska vara snabbt etablerad, bränslesnål och med en effekt på upp till 320 ton per timme.

Power Screens Warrior 1400 fanns också på plats i en uppgraderad version: 1400X.

– Det handlar främst om servicevänlighet och säkerhet, även om det blivit en liten ökning av produktiviteten också, säger Joe Cassidy.

Bränsleförbrukningen ska, enligt Power Screen, ha minskats med 15 procent jämfört med föregångaren. Maskinen ska vara enklare att underhålla och serva, med fler öppna ytor.

1400X kom i mitten av förra året och säljs redan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065