23948sdkhjf

Rekonstruktionen över för Abelco

1,8 miljoner kronor är förlusten för Abelco under årets första kvartal på en omsättning som uppgick till 2,8 miljoner kronor. I den positiva vågskålen ligger att rekonstruktionen nu avslutats och att man därmed kan återgå till normala rutiner.


Så sent som i början av 2012 var optimismen stor hos Abelco som tillhandahåller kinesiska entreprenadmaskiner under det svenska varumärket. Året innan hade omsättningen ökat, men 2012 blev betydligt motigare och i slutet av året beslöt företagets styrelse att lämna in en ansökan om företagsrekonstruktion i Abelco Nordic.

Fordringsägare som tillsammans har ungefär 94 procent av oprioriterade fordringar har accepterat att fordringarna skrivs ner med 75 procent och rekonstruktionen är nu avslutad och verksamheten kan återgå till det normala.

Men de ekonomiska svårigheterna har bidragit till en trög start på året. Nettoomsättningen anges till 2,8 miljoner kronor jämfört med 8,0 miljoner kronor ett år tidigare. Förlusten ligger kvar på ungefär samma nivå som under första kvartalet 2012 – 1,8 miljoner kronor jämfört med 1,9 miljoner kronor.

Företagets kunder kommer delvis att möta ett nytt företag efter rekonstruktionen. Bland annat aviseras att man byter hjullastartillverkare samtidigt som det på grävmaskinssidan blir ökat fokus på mindre maskiner.

Avsikten är också att jobba mer med återförsäljare för att därigenom stärka marknadsbearbetningen. Enligt företagsledningen pågår förhandlingar med tänkbara samarbetspartners.

Genom de neddragningar som gjorts i koncernen finns inte heller något utrymme att jobba vidare med den egna produkten Rollertilt. Viss försäljning av de mindre modellerna kommer att ske, men projektet läggs nu på hyllan.

Dessutom återtar Mikael Andersson funktionen som vd i företaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.077