23948sdkhjf

Fräsning som flyter

En ny produkt gör det möjligt att fräsa på utan att behöva ställa om totalstationen var 400:e meter. Systemet var en av flera nyheter som Trimble presenterade på Bauma.


Det kan vara tröttsamt att fräsa asfalt en längre sträcka om man ständigt tvingas etablera om all mätutrustning. Trimbles nya PCS 900 (paving control system) ska underlätta fräsuppdragen.

– Tidigare har man kunnat fräsa kanske 400 meter innan utrustningen tappar kontakten med totalstationen och man måste stanna upp och starta upp allt på nytt, flytta totalstationen och återupprätta kontakten, innan man kan fortsätta. Med vår nya produkt sätter man upp flera stationer i följd och sedan kan man köra på, utrustningen byter själv från en station till nästa när det är dags, förklarar Catherine Mansfield på Trimble.

– Tester visat att man kan jobba 20 procent snabbare med utrustningen.

Trimbles Baumamonter visade också en ny simulator där man kan lära sig använda grävsystemet GCS Flex.

– Den är väldigt verklighetstrogen, sätet rör sig precis som i en bulldozer och det är precis samma kontroller som i en maskin.

Tanken är att Trimbles återförsäljare i de olika länderna ska kunna köpa in simulatorn och sedan erbjuda sina kunder utbildning.

– Det gäller även vår svenska återförsäljare Sitech, säger Catherine Mansfield.

Trimble presenterade även möjligheten att uppgradera GCS Flex så att man får tillgång till mer avancerade finesser som till exempel 3D.

– Entreprenörer vill ofta kunna köpa en enklare variant första gången, och sedan kunna uppgradera den senare. Nu är det möjligt, förklarar Catherine Mansfield.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094