23948sdkhjf

Dressta på väg till Sverige?

Om några år kan Liugongs polska bandschaktare Dressta säljas i Sverige. Tanken är också att tillverka även hjullastare och grävmaskiner i den polska fabriken.


Liugong vill växa på världsmarknaden och agerar därefter. Företaget har i dag över 400 återförsäljare i över 115 länder och nätverket av försäljare uppges ha vuxit med över 30 procent bara i fjol. Satsningarna världen över fortsätter också, 2009 investerade man till exempel i en fabrik i Indien där man tillverkar grävmaskiner och hjullastare speciellt för den indiska marknaden.

I Sverige saluförs Liugong av Peters Lastmaskiner, en återförsäljare som faller Zeng Guang’an, chef för Guanxi Liugong Machinery Co Ltd, i smaken.

– Vi har en mycket bra återförsäljare i Sverige, det är en bra marknad och det ligger nära huvudkontoret i Amsterdam vilket är utmärkt när man behöver nya delar.

Han deklarerar också att Liugongs ambition är att bli en global leverantör av alla typer av maskiner, företaget har därför köpt på sig företag som tillverkar dumprar, kranar, borrningsutrustningar med mera. I fjol förvärvade man till exempel den polska bandschaktartillverkaren HSW Dressta. Förvärvet betecknas som ett värdefullt sätt att få tillträde till den europeiska marknaden och på Bauma i april avslöjade Zeng Guang’an att man för närvarande investerar i den polska fabriken för att kunna tillverka även hjullastare och grävmaskiner där.

Dressta har dock ännu inte nått den svenska marknaden, när får vi se den polsk-kinesiska bandschaktaren här?

– Om två-tre år. Vi har en ny strategi och kommer att modernisera maskinen så att den uppfyller kraven i västra Europa. Då får ni se den i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078