23948sdkhjf

Öppna hus med mersmak

Det var sol, det var värme, det var stundtals tätt med besökare när åtta maskinleverantörer samordnade visningar av såväl maskiner som lokaler under två dagar med vidöppna hus i Stockholmsområdet. Evenemanget har kommit för att stanna. Planeringen för våren 2014 har redan inletts.


Under två intensiva majdagar mellan hägg och syrén kunde intresserade maskinentreprenörer i Stockholmsområdet få sitt lystmäte av hjullastare, grävmaskiner och många andra typer av entreprenadmaskiner när åtta maskinleverantörer visade senaste nytt från sexton starka tillverkare. Som bonus kunde besökarna själva känna på spakarna i åtskilliga maskiner och stifta bekantskap med en hel del redskap.

Deltagande företag hade enats om datum, öppettider, en gemensam tävling och marknadsföring. Sedan har varje leverantör genomfört sitt eget event på sin egen anläggning. Upplägget har varit maskinvisningar, provkörning, lättare förtäring och fika samt personal på plats som kan svara på frågor.

Stämningen bland arrangörerna var i hög grad optimistisk även om erfarenheterna av årets första månader varit något blandade. Tilltron till de egna maskinerna och den egna organisationen är dock genomgående hög och flertalet företag räknar med ett bra 2013.

En gemensam reflektion är dessutom, en till visshet gränsande övertygelse om, att Volvos dominans som leverantör till den svenska hjullastarmarknaden nu ska brytas. Nya hjullastargenerationer har utvecklats och förbättrats och många anser tiden mogen att utmana den svenska maskingiganten på allvar.

Redan första dagen infann sig en känsla av succé hos de nio arrangerande företagen.

– Arrangemanget har varit över alla förväntningar. Vi gjorde av med ungefär 700 hamburgare och 500 tjocka korvar. Det tyder på att det kom ungefär 1 000 besökare under de två dagarna. Vi sålde sju maskiner direkt under det öppna huset och avslutade ytterligare två affärer direkt måndagen efter, säger exempelvis Christel Söderberg på EMS Group.

– Maskin Stockholm ger stora fördelar både för våra kunder och för oss. Vi slipper onödiga kostnader för mässdeltagande och maskintransporter, vilket också minskar miljöbelastningen. Våra kunder kan i lugn och ro se och känna på våra maskiner, se våra anläggningar utan vare sig köer eller inträdesavgifter.

Ett utförligt reportage om arrangemanget kommer inom kort.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062