23948sdkhjf

Northland återupptar Kaunisvaaraprojektet

Det gick. Northland Resources fick in de pengar man behövde och uppger nu att verksamheten i Kaunisvaara ska återupptas och projektet fullföljas.
Northland Resources behövd e få in 335 miljoner dollar senast klockan 22 på torsdagen för att kunna genomföra Kaunisvaaraprojektet. Man beslutade därför att genomföra en emission av obligationer och tidigare i dag meddelades ett konsortium bestående av LKAB:s riskkapitalbolag Norrskenet, Peab, Metso och Folksam gått in med

25 miljoner dollar var, det vill säga totalt 100 miljoner dollar.

För att få hela affären att gå ihop behövde man dock teckna in hela summan: 335 miljoner dollar, en affär med en mycket snar deadline dessutom - klockan 22 på torsdagskvällen skulle bilan annars falla.

Flera timmar innan det bistra klockslaget så beskedet,.

- Vi är väldigt nöjda över att framgångsrikt ha avslutat affären, säger Northland Resources vd Karl-Axel Waplan i ett pressmeddelande.

Han uppger att Northland Resources nu fått de medel som behövs för att slutföra Kaunisvaaraprojektet och välkomnar de nya finansiärerna. Fokus ligger nu, enligt Karl-Axel Waplan, på att återuppta verksamheten i Kaunisvaara och fullfölja projektet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11