23948sdkhjf

Bra grepp med ny grip

Ytterligare två modeller i Indexators nya mer avancerade tiltrotatorserie presenterades på Maskinexpo. Företaget visade också nya sorteringsgripar.


Indexator tog chansen på Maskinexpo och spann vidare på sin nya linje mer avancerade rototiltar: Advance. En månad tidigare fick den mindre A40 premiär på Bauma, på Maskinexpo var det dags för modellerna A60 och A80 att möta världen.

– Advance har tagits emot mycket väl, Sverige, Norge och Danmark är den stora marknaden för rototiltar och vi har fått ett mycket positivt gensvar, inte minst när det gäller vårt nya säkerhetsfäste, det finns verkligen ett sug från beställarsidan, säger Per Norell, kommunikationschef på Indexator.

Med på Maskinexpo fanns också Indexators nya sorteringsgripar.

– Det är första gången vi visar dem i Sverige.

Den nya serien heter MG/SG, det är en ny generation multi- och sorteringsgripar med dubbla parallellstag och skärstål av härdat borststål. Griparna ska kunna användas med olika typer av fästen, de har också fått både ackumulatorer och lasthållningsventiler för att säkra lasten även om maskinens hydrauliksystem tappar trycket.

Indexator lyfter särskilt fram den största gripen i serien: SOG 80.

– Gripspetsarna är särskilt utformade för ett extra bra grepp, säger Per Norell.

Griparna finns i storlekar som ska motsvara tiltrotatorstorlekarna både i Classic och Advance, så att till exempel A40 passar med gripen SG40 och A80 med SOG80.

– Då vet man alltid att man har rätt storlek, gripen är varken för klen eller för tung, något som kan ta bränsle och leda till sämre produktivitet.

Gripen är gjord för jobbiga uppdrag, enligt Indexator passar den bland annat för stenhantering, timmerlyft, rivning och skrotsortering.

Fotnot : läs mer om Indexators Advanceserie här. (klicka på länken)

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063