23948sdkhjf

Slitstarka och långlivade

Nyutvecklade däck som lever längre och tål mer utlovades i Michelins Maskinexpomonter.


2012 introducerade Michelin det nya E3-däcket XADN+, då i en enda dimension. I år är det dags för ytterligare två dimensioner av däcket, som är gjort för midjestyrda dumprar och har normalt mönsterdjup.

– Däcket har förlängd livslängd, det finns i tre dimensioner och har en bättre gummiinblandning i slitbanan för att motstå slitskador men ändå med samma kapacitet som föregångaren när det gäller körsträcka per timme, förklarar Torbjörn Larsson, produktexpert för entreprenad- och industridäck på Michelin Nordic.

2013 lanserar Michelin också X Superterrain+, ett E4-däck för midjestyrda dumprar med ett större mönsterdjup som ska ge ett maximalt grepp på mjukt och lerigt underlag. Livslängden ska vara längre och skyddet för både däcksidor och slitbanor ska vara bättre jämfört med föregångaren.

– E4-däcket har ett större skydd mot slit- och skärskador, kapaciteten är dock lite mindre när det gäller körsträcka per timme, säger Torbjörn Larsson.

E3- och E4-däcken erbjuder olika typer av egenskaper och kunden får välja om hen behöver kunna köra fortare med ett lite sämre slitskydd, eller ha ett optimalt slitskydd till priset av en lägre hastighet.

– Det beror på vad man har för behov.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063