23948sdkhjf

Fler förfrågningar om JCB-grävare

Traktor Nord har, med basen i Uppsala, sålt en hel del hjullastare från JCB de senaste tre åren. Nu slår företaget på trumman även för grävmaskinerna och förhoppningen är en mycket snabbt växande försäljning.


I februari i år ändrades kartan en del för försäljningen av JCB:s entreprenadmaskiner i Mellansverige. Då övertog Traktor Nord, Agri Pro och Traktorcentralen uppdraget som återförsäljare av de brittiska maskinerna.

För Traktor Nord blev Maskinexpo ett naturligt val att visa upp det nya produktutbudet för befintliga och potentiella kunder. Redan tidigare fanns bland annat Terex och Atlas på programmet liksom en del av JCB:s lastarsortiment.

– Vi måste vara ödmjuka inför uppgiften och har efter hand lärt känna maskinerna allt bättre och förstärkt personalsidan. Vi har både monterings- och fältteam. Sammantaget jobbar 23 personer med service och vi har tio servicebilar, säger Traktor Nords vd Thomas Walfridson.

– Vi har sålt ungefär 70 lastare de senaste tre åren, bland annat ett par tre grävlastare och några mindre teleskoplastare. Vi börjar redan komma igång med grävarförsäljningen, bland annat i storlekar kring 14-15 ton, och jag tror att vi skulle kunna komma upp i en årlig försäljning av 25-30 grävare. Vi har en hel del offerter ute och fler lär det bli när vi nu börjar få tillgång även till demomaskiner. Jag räknar med att vi nu med tillgången till de nya maskinerna snart kommer att passera en omsättning på 300 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063