23948sdkhjf

Borrmaster letar marknad utanför Sveriges gränser

20-årsjubilerande SPD, Scandinavian Pile Driving, ser med lite extra spänning på jubileumsåret. – 2013 blir det år då SPD på allvar satsar på export, säger företagets grundare och vd Magnus Andersson.


Scandinavian Pile Driving har genom åren blivit en faktor att räkna med vad gäller utrustning för borrning och grundläggningsarbeten. Primärt handlar det om borr- och pålningsmaster för grävmaskiner samt borrhammare.

I sortimentet finns bland annat borrmaster för grävmaskiner i storlekar från fyra till 36 ton. Utbudet täcker in det mesta från 30 millimeters spränghålsborrning till borrning av 400 millimeters hål i samband med grundläggningsarbeten.

Företaget gjorde i år en rejäl satsning på Bauma och Magnus Andersson var mycket nöjd med responsen.

– Hittills har vi mest sålt i Sverige, men gensvaret på Bauma var enormt, i synnerhet på borrmasterna. Vi har etablerade samarbeten i Tyskland, Schweiz, Österrike och USA, men har också fått en del förfrågningar från bland annat Australien, Indien och Ryssland, säger Magnus Andersson.

– Vi har byggt upp en affärsmodell där vi främst satsar på eftermarknaden. Vi har inga säljare utan jobbar enbart med servicetekniker, mekaniker, svetsare och ingenjörer. Där ligger nog en stor del av orsaken till våra framgångar i Sverige.

För Magnus Andersson blev dock tiden i montern på Maskinexpo synnerligen begränsad. I stället höll han större delen av tiden till i den närbelägna montern där Sala Motorcirkus dagarna i ända underhöll publiken i the Wall of Death. Ackompanjerade av ett svängande rockabillyband trotsade Magnus Andersson och ytterligare tre ”dödsryttare” tyngdlagen med sina veteranmotorcyklar och fick en andäktig publik att tvivla på sina ögons vittnesbörd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062