23948sdkhjf

Succén upprepar sig för Entreprenadexpo

Om Entreprenadexpo tog den skånska anläggningsbranschen med storm premiäråret 2012 blev årets uppföljare en orgie i solsken. Ett utsålt mässområde och rekordmånga besökare visar hur mycket södra Sverige tidigare saknat en entreprenadmaskinmässa värd namnet.
– Trycket från utställarna har varit glädjande hårt. Vi har utnyttjat alla de 26 000 kvadratmeter utställningsyta som vi haft till vår disposition. Då har vi ändå tryckt ihop mässområdet så mycket som det bara går utan att logistiken störs. Vi har fått in välplacerade serveringar spridda över området. De drygt 7 500 besökarna har lätt kunnat gå runt mellan de 190 montrarna med ungefär 250 utställande företag för att uppdatera sig om den senaste utvecklingen av tjänster och produkter inom entreprenadmaskinbranschen, säger Leveranstidningen Entreprenads mässgeneral Lars Nordmark.

Just formatet har varit en av de faktorer som uppskattats mest av både utställare och besökare. Det är tätt mellan montrarna och besökare med inköp i blick kan snabbt och enkelt vandra mellan montrarna för att jämföra maskiner och redskap och utbyta erfarenheter.

Bland dem som använde mässan för att hitta de sista pusselbitarna inför ett grävmaskinsinköp var Per-Erik Johansson på Stråvalla Maskincentral, mellan Göteborg och Varberg.

– Det är en rolig dagsutflykt med möjlighet att både titta på maskiner och träffa människor. Samtidigt får jag den information jag behöver nu när jag ska ersätta en gammal maskin med en ny, säger Per-Erik Johansson.

Även Rolf Mejbert, säljare på Grindex uppskattar formatet. Företaget ingår liksom Flygt i Xylem-koncernen, och tillverkar sina pumpar i samma fabrik i Emmaboda, men arbetar vidare med oförändrat varumärke. Konkurrensen är hård, men företaget har en tydlig strategi för att tränga igenom bruset.

– Nordbygg i Älvsjö är en viktig mässa och i övrigt tittar vi på mindre mässor för att nå ut lokalt. Det är premiär för oss på Entreprenadexpo som ligger väldigt bra till för den sydsvenska marknaden, säger Rolf Mejbert.

I likhet med förra året besöktes Entreprenadexpo också av en mängd studerande med förhoppning om en blivande yrkeskarriär i maskinkretsar. Inte minst den målgruppen är av stort intresse för Sydschakt.

– Vi var här premiäråret då vi var väldigt nöjda. Det kommer ungdomar ända från Småland och vårt mål är att tala om att vi finns för ungdomar, varav många kommer att starta eget som maskinförare om något år, säger Paul Koltai, miljö- och kvalitetssamordnare på Sydschakt.

En fördel med Ring Knutstorp är att det också går att ordna parallella aktiviteter som kompletterar utställningen. Den som så ville kunde till exempel ta en helikoptertur över området, ta en runda på banan med ”Snickar-Matte” Karlsson i hans Porsche eller bara njuta av anblicken av den Koenigsegg som var med och trängdes bland övriga fartvidunder på banan.

Leveranstidningen Entreprenad återkommer i en senare utgåva med ett fylligt reportage om årets Entreprenadexpo.

Nästa år är det dags igen. 25-27 september öppnas portarna till Entreprenadexpo på nytt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08