23948sdkhjf

Norskt, hett och litet

Heatwork förebådade ännu en kall vinter, på Entreprenadexpo visade man upp ett nytt, litet tjältiningsaggregat för mindre ytor och mindre entreprenörer.


Heatworks större modeller, HW 3600 och HW 1800, får nu sällskap av en mindre variant – HW my 35.

– Vi har haft de stora i några år och sett att det finns ett behov på utrustning för mindre jobb, det blir en mindre investering för den som till exempel bara vill använda den för att värma upp ett bygge, säger Jon Nilsson, norska Heatworks Luleåbaserade svenska säljare.

I likhet med de tyngre modellerna ska det mindre elvärmeverket tina mark. Det klarar dock fler uppgifter också.

– Man kan härda betong, värma upp byggplatser, tina vägtrummor, tina is med mera, säger Jon Nilsson.

Heatwork lanserade den mindre modellen i maj. Den klarar att tina 70 kvadratmeter, till skillnad från de större, som klarar uppemot 200 kvadratmeter.

– Den lilla har en effekt på 35 kW, den mellersta har 70kW och den största 103 kW, det innebär dock samma effekt per kvadratmeter yta, säger Jon Nilsson.

Minstingen är framtagen för entreprenörer med mindre behov, tidigare har de som velat nyttja tekniken för mindre ytor fått koppla ur en slangkrets på de större maskinerna.

– Sen kom vi på att ta fram en maskin som bara har en slangkrets.

Minstingen väger under tusen kg när den är maximalt utrustad, den kan dras efter en personbil, till skillnad från de större som med en vikt på cirka 2 000 kg, kräver transport med E-körkort.

– Vikten på maskinerna varierar, den lilla är mycket flexibel och man kan köpa på utrustning eftersom, den går att köpa med eller utan hjul, med eller utan elverk med mera.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125