23948sdkhjf

Ett alternativ till är aldrig fel

Ett alternativ kan väljas bort och vi vill inte att det är vårt alternativ som får stryka på foten när nu de lokala mässorna tenderar att bli allt fler.
Efter fjolårets succéartade mottagande var det med viss spänning som färden mot Skåne och Ring Knutstorp anträddes. Efter alla värmande ord och positiva omdömen som följde fjolårets premiär av Entreprenadexpo var det svårt att tro att utställare och besökare skulle vara lika översvallande i år – men i varje fall vid kontakten på mässan var tongångarna även i år minst sagt positiva.

Om den första uppfattningen håller i sig återstår att se när vi får in den enkät som snart ska vara på väg ut till mässans aktörer. Marknaden har nämligen sagt sitt. Entreprenadexpo är här för att stanna, men för att vi ska kunna leverera det marknaden vill ha krävs en ständig dialog och vi behöver veta var vi kan bli ännu bättre. Ni som får enkäten får därför inte vara rädda för att säga det ni verkligen känner, i synnerhet om det ger oss en möjlighet att undvika mindre lyckade detaljer.

Att arrangera en mässa för entreprenadmaskiner i Sverige i dag kräver en stor portion av vad tyskarna kallar ”Fingerspitzengefühl”. Det krävs en avvägning, där köparens och säljarens behov står på ena sidan och framför allt säljarens svårigheter ligger i den andra vågskålen.

För en maskinleverantör räcker det inte med att slänga in lite varuprover och några pärmar i en stationsvagn och köra till mässanläggningen. Det handlar om att binda, i vissa fall, flera miljoner i kronor i de utställda produkterna och dessutom lägga ner stora belopp i transporter. För många utställare känns en mässa per år för mycket, när det då dyker upp ännu fler kan det bli lite marigt.

Vi inser problemen, men vårt mål har ändå varit att erbjuda våra läsare bland såväl entreprenörer som maskintillverkare någonting extra, en produkt som vi tror på, en produkt som så här långt har visat sig vara en fullträff. Den sydsvenska marknaden har saknat ett evenemang där leverantörer och köpare kan träffas under otvungna former och i ett tilltalande format för att bland annat utbyta erfarenheter och göra affärer.

För maskinleverantörerna innebär de att de fått ytterligare ett alternativ till de befintliga. De har fått en möjlighet att besöka en stor grupp kunder på deras hemmaplan. Responsen så här långt visar att satsningen varit efterlängtad.

Vi strävar efter att det ska fungera bra även i fortsättningen. I själva verket är det något av kärnpunkten i hela paketet. Ett alternativ kan nämligen väljas bort och vi vill inte att det är vårt alternativ som får stryka på foten när nu de lokala mässorna tenderar att bli allt fler.

Framgång föder framgång, men inte minns föder framgången också konkurrens. Fjolårets lyckade evenemang på Ring Knutstorp har gett betydligt fler aktörer råg i ryggen och mod i barm och mycket talar för att de svenska entreprenadmaskinmässorna kan komma att dugga ganska tätt de närmaste åren. Det lär krävas ständig förbättring för att hänga med i karusellen. Och det är ingen tvekan om att det finns utrymme även för Entreprenadexpo att lyfta ytterligare.

Utvecklingen innebär med stor säkerhet störst förändring bland utställarna som i framtiden får plocka godbitarna från ett betydligt större smörgåsbord än tidigare. Fast egentligen blir det inte krångligare än att välja bland sina branschtidningar. Annonserna placeras där de får störst uppmärksamhet bland kunderna. De utställda produkterna placeras där det affärsmässiga utbytet är störst. För oss är det självklart att Entreprenadexpo ska finnas med när beslut om mässdeltagande tas. Därför ska Entreprenadexpo vara ännu bättre nästa år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063