23948sdkhjf

Omtvistat mångmiljardprojekt

Var det värt pengarna i Hallandsåsen? Åsikterna går isär, många anser att projektet, som blev tio gånger så dyrt till slut, innebär bortkastade miljarder, nästan lika många anser att det trots allt är viktigast att tågtrafiken fungerar.


Hallandsåstunnlarna blir tio gånger dyrare än beräknat, är det värt pengarna? Ungefär så löd veckans webbfråga. Svaren visar att Leveranstidningen Entreprenads läsare inte är överens i denna fråga: 38 procent svarade: ”Nej, helt bortkastat. Fördelarna motiverar inte kostnaden”, 35 procent svarade ”Ja. Tågtrafiken måste fungera” och resterande 27 procent lade sin röst på alternativet ”Nja, resultatet är bra, men pengarna hade gjort sig bättre i andra projekt”.

De skånska entreprenörer Leveranstidningen Entreprenad ringer upp ser projektet som ett relativt misslyckat projekt men noterar att det kanske trots allt finns ett värde i att bygga tunneln.

– De räknade fel med en nolla, konstaterar Bengt Hammarlund, ägare på HT Maskiner i Ängelholm.

Han lägger efter viss tvekan sin röst på ”nja-alternativet”.

– Jag bor bara några mil ifrån åsen och tycker nog att de kunde ha följt motorvägen i stället för att gå genom åsen, men det går ju inte att stoppa utvecklingen, det är bara så det är.

HT Maskiner har fem anställda och en maskinpark bestående av bandgrävare, grävlastare och någon hjullastare. Företaget utför alla typer av grävjobb med utgångspunkt från Ängelholm.

– Vi har dock inte varit med på Hallandsåsen, det är svårt att bli profet i sin egen hemstad!

En annan skåning hyser liknande åsikter.

– Det har ju inte varit något lyckat projekt, men jag bor inte långt ifrån och vet att de haft stora problem vintertid och med lövfällning, så visst kommer den att göra nytta. Sen om det är värt det är en helt annan fråga, det har tagit fruktansvärt lång tid och blivit fruktansvärt dyrt, säger Christer Augustsson, ägare på enmansföretaget Augustssons Gräv o Schakt i Ängelholm,

– Det är jag och min grävlastare, jag startade företaget 1969 och nu har jag kört åt NCC i 43 år, säger han.

Lite längre norrut hittar vi Pe-Ges Schakt i Skagersvik, ett företag som ägnar sig främst åt kabeljobb i Skaraborg, Värmland och Närke. Pe-Ges Schakt firar 50-årsjubileum nästa år och har fem anställda och åtta maskiner (främst grävmaskiner). Här är tongångarna lite annorlunda.

– Den skulle de aldrig ha gjort, tänk vad mycket väg vi hade fått för de pengarna, det är verkligen att förstöra pengar bara för att komma fram några minuter tidigare, säger Owe Paulsson, grundare och vd till Pe-Ges Schakt.

Hans son Ulf Paulsson, delägare och vice vd i företaget, är mindre kategorisk.

– Nja, får jag väl säga, det är väl inte många minuter de spar in genom att åka i tunneln, men har man börjat ta sig igenom berget är det ju jäkligt svårt att sluta – har man börjat måste man fortsätta.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109