23948sdkhjf

Minskad miljöbelastning på återvinningen

Minskad bränsleförbrukning, minskad miljöbelastning och en förbättrad arbetsmiljö utlovas med Sennebogens senaste tillskott bland materialhanterare lämpade för återvinning och sortering.


Den nya generationen materialhanterare i Sennebogens E-serie utlovas passa alla typer av återvinnings- och sorteringsjobb med sin räckvidd på tolv meter.

Den nya 821 E har arbetsvikt på ungefär 24 ton beroende på val av bom och sticka. Den är nu utrustad med den så kallade Maxcabhytten som redan tidigare introducerats i företagets senaste maskingeneration. Den höj- och sänkbara hytten är bland annat försedd med generöst dimensionerade glaspartier, skjutdörrar, komfortsäte och automatisk värme/air condition. Företaget lovar dessutom att bullret i hytten minskat med hela 4,5 decibel jämfört med tidigare modeller.

Kraftkälla är en steg IIIb-anpassad dieselmotor från Cummins med 130 hästkrafter. Med miljöbesparande funktioner som ”eco-mode” och ”no-load”-auto-stopp lovar den svenska representanten OP System att bränsleförbrukningen minskar med upp till 25 procent, sotpartiklarna minskar med 90 procent medan utsläppen av kväveoxid och kolväte minskar med 50 procent.

Maskinen finns i versioner för både band och hjul. Det finns även en eldriven modell som dels minskar miljöbelastningen och dels är mer tystgående.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172