23948sdkhjf

Produktivt däckbyte

Ökad säkerhet, ökad flexibilitet och förbättrad produktivitet vid stora arbetsplatser utlovas med X-Super Terrain+, Michelins senaste off-road däck för midjestyrda dumprar.


Midjestyrda dumprar används ofta i stora infrastrukturprojekt på besvärliga och slitande underlag. De ska klara laster på mellan 20 och 50 ton i alla typer av terräng oavsett väderlek, vilket ställer stora krav på flexibilitet och anpassningsförmåga.

– I just dessa extrema förhållanden blir däckets hållbarhet, dragkraft och flexibilitet avgörande liksom tillförlitligheten och styrkan i de maskiner som däcken monteras på, säger Torbjörn Larsson, teknisk expert för industridäck på Michelin i Norden.

Företagets nya dumperdäck erbjuds inledningsvis i dimensionen 29.5 R25, och avsikten är att fylla på med andra storlekar efter hand. Jämfört med föregående generation utlovas förbättringar som ger ökad säkerhet, förbättrad lönsamhet och minskad miljöbelastning.

Ett förbättrat skydd mot skador i slitbana och däcksida utlovas leda till färre skador, färre oförutsedda stopp och därmed högre maskinproduktivitet.

Den förstärkta stommen utlovas tillsammans med en ny gummisammansättning i slitbanan öka livslängden med upp till 15 procent. Däckstommen är utvecklat med så kallad C2-teknologi, vilket utlovas reducera värmeuppbyggnaden i stommen vid användning. Resultatet är, enligt tillverkaren, optimerad livslängd. För att minska slitaget har lufttrycket ökats med 0,5 bar.

Enligt tillverkaren används en tillverkningsmetod som minskar mängden råmaterial som behövs. Detta ska tillsammans med förlängd livslängd och förbättrade möjligheter till reparation och regummering betyda att belastningen på miljön minskar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078