23948sdkhjf

"Klok satsning" anser BI

Sveriges Byggindustrier är försiktigt positiva till regeringens utspel om en utbyggnad av tunnelbanan och 78 000 nya bostäder i Stockholmsregionen.


Nio nya tunnelbanestationer och 78 000 nya bostäder i Stockholmsområdet kan bli verklighet sedan staten, landstinget och berörda kommuner kommit överens om att bygga ut tunnelbanan, bygga bostäder och höja trängselskatten . Sveriges Byggindustrier ser positivt på överenskommelsen.

– Det ska bli mycket intressant att läsa Stockholmsutredningens förslag där jag förväntar mig att tidsplan och finansieringslösningar ingår. En god start men det krävs mycket mod och beslutsamhet för ett snabbt genomförande, säger Lars Redtzer, ansvarig för infrastruktur på Sveriges Byggindustrier, BI, i ett pressmeddelande.

BI föreslår att man bildar ett projektbolag för genomförandet, ett bolag som ägs gemensamt av de berörda parterna.

– Det är en klok satsning som gynnar tillväxten. För att bygga fler bostäder krävs mer och bättre infrastruktur, samtidigt måste också processen för att ta fram planer och bygglov gå betydligt snabbare än idag. 78 000 bostäder till 2020 eller 2030 innebär stor skillnad i bostadsförsörjningen, säger Björn Wellhagen, näringspolitisk chef för Sveriges Byggindustrier, i samma pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078