23948sdkhjf

Actionhjälte kränger Volvos lastbilar

Backspeglar kan användas till annat än att hålla uppsikt bakåt. Det visar Volvo Lastvagnar, som efter att ha använt lindanserskan Faith Dickey, tjurar och en hamster i sina reklamvideos nu kastar in det tunga artilleriet i form av Jean-Claude van Damme i rollistan.


Den Bryssel-födde kampsportare n och filmhjälten Jean-Claude van Damme är kanske inte världens mest eftertraktade karaktärsskådespelare, men med hjälp av livslång träning och sträng diet finns andra kvaliteter som genererat stora roller i 40-talet filmer. Det är inte för inte som han går under benämningen ”Muscles from Brussels”.

Och det är framför allt de senare talangerna som gör att han signats för en betydligt kortare film än de sedvanliga. Däremot inte mindre riskabel – snarare tvärtom. Bakom det senaste projektet står en betydligt mindre filmmakare än de vanliga uppdragsgivarna – Volvo Lastvagnar som tidigare bland annat låtit en hamster styra ett av företagets fordon vid kanten av ett stup och visat hur en lastbil utan större problem håller undan från en skenande flock tjurar på smala och krokiga spanska stadsgator.

Den nya videon har premiär torsdag 14 november och visar hur van Damme utnyttjar backspeglarna på två lastbilar på ett något ovanligt sätt. Bilarna står inte längre från varandra än att van Damme kan stå med en fot på varje backspegel. Samtidigt som bilarna backas ökar avståndet så pass mycket att van Damme hängande i luften mellan de båda bilarna gör ett av sina klassiska stunt – något som kallas epic split.

Avsikten med hela arrangemanget är att visualisera lastbilens mycket exakta styrsystem. Redan nu finns en aptitretare utlagd på nätet där Jean-Claude van Damme samtalar med Volvos chefsingenjör Jan-Inge Svensson inför tagningen. . Aptitretaren finns här. (klicka på länken).

Den som vill se Jean-Claude van Damme uttänjd till bristningsgränsen kan klicka här .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.114