23948sdkhjf

Handhållna sågar för betongkapning

Bättre arbetsmiljö utlovas med Norton Clippers nya generation bensindrivna, handhållna kapsågar, med vikt på drygt tio kg och ett nyutvecklat system för oljeinblandning i bränslet.


Kapsågarna har motoreffekten fyra kilowatt (5,4 hästkrafter) och finns i olika utföranden avsedda för 300 eller 350 millimeters klingdiameter med kapdjup på 100 respektive 125 millimeter. Klingskyddet i magnesium utlovas ge bättre hållbarhet än traditionella klingskydd i aluminium. Materialvalet bidrar också till att hålla nere vikten som anges till 10,1-10,5 kg beroende på modell.

Enligt tillverkaren är maskinen välbalanserad med vibrationsdämpare på fem ställen.

– Tack vare den låga vikten och den låga vibrationsnivån ger kapsågarna en bättre arbetsmiljö, lovar Henrik Falk, försäljningsansvarig på Saint-Gobain Abrasives.

Tack vare det nya elektroniska smörjsystemet Ilube kan maskinen användas med vanlig bensin och separat olja. Blandningen sker automatiskt i maskinen och utlovas ge både effektiv och säker smörjning.

Maskinerna finns även i konventionellt utförande där två procent olja blandas in direkt i bensinen.

Den elektroniskt styrda förgasaren med en elektromagnetisk ventil underlättar start, oavsett om maskinen är varm eller kall, utan behov av choke.

Lösningen med två avgasrör gör att de varma avgaserna förs bort från maskinen samtidigt som luftströmmar bildas och för in frisk luft mot maskinen. Det ger effektivare kylning och minskar igensättningen av luftfiltret.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079