23948sdkhjf

VCE:s nya vd utsedd

Martin Weissburg ersätter vid årsskiftet Pat Olney som vd för Volvo Construction Equipment, VCE.


VCE:s nuvarande vd Pat Olney meddelade för en knapp månad sedan att han vill kliva av posten efter drygt två år som högsta chef.

Hans efterträdare presenterades i mitten av november, Martin Weissburg är 51 år och sedan 2010 vd för Volvo Financial Services, VFS.

Enligt Volvo CE har Martin Weissburg jobbat nära Volvo CE:s återförsäljare i många år och han uppges vara väl förtrogen med Volvo CE:s verksamhet.

– Jag är mycket glad över att se Martin Weissburg som verkställande direktör i Volvo CE. Under Martins tid på VFS har han visat sig vara en stark och dynamisk ledare som har lyft VFS till nya nivåer. . Jag är säker på att han kommer att fortsätta att visa upp lika goda resultat i sin nya roll, säger Volvo CE:s vd Olof Persson i ett pressmeddelande.
– Jag är mycket stolt över utnämningen och det är med stor glädje jag tar mig an den här nya positionen inom Volvokoncernen. Under min tid som verkställande direktör i VFS har jag haft mycket nära band till Volvo CE och jag ser fram emot att driva och utveckla Volvo CE:s verksamhet på alla marknader och inom alla kundsegment, säger den blivande VCE-chefen i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109