23948sdkhjf

Grussträngspridare för traktor

Den traditionella jordbrukstraktorn kan bli en komplett maskin för vägunderhåll. Det hävdar Drivex som nu kompletterar hyvelbladet Easygrader med grussträngspridaren GS 3800.


Drivex har framför allt etablerat sig som leverantör till hjullastare, men jordbrukstraktorer blir allt mer intressanta i entreprenadkretsar och med den nya grussträngspridaren bygger företaget nu på utbudet av traktortillbehör ytterligare.

Grussträngspridaren har varit ett hett önskemål från många håll säger Lars Rönnestrand, vd på säljbolaget Engcon Sweden.

Produkten baseras på systerbolaget Mählers etablerade grussträngspridare för väghyvel och finns både med och utan bomberingsfunktion och innebär i praktiken att även en jordbrukstraktor nu kan fungera på samma sätt som en väghyvel vid konventionellt underhåll av grusvägar. Material hyvlas in från kanterna med hyvelbladet varefter grussträngsspridaren ser till att gruset jämnas ut över hela den berörda ytan.

– En jordbrukstraktor är många gånger smidigare att använda där utrymmena är begränsade, säger Joakim Furrer, maskinentreprenör från Strömsund, som testat utrustningen på en New Holland TM 165.

Anledningen är att arbetet ofta bedrivs på smala, enskilda grusvägar där det är långt mellan mötesplatserna och vändplanerna små, något som kan skapa problem för både lastbilar och väghyvlar när de måste vändas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063