23948sdkhjf

Skandinavisk spårvårdsjätte

Strukton Rail köper Balfour Beatty Rail Skandinavien, Strukton tar därmed över all Balfour Beattys verksamhet i Sverige och Danmark.
Strukton Rail sysslar främst med att bygga, underhålla och förnya järnvägssystem. Företaget har verkat i både Sverige och Danmark i ungefär tio år och nyförvärvet är enligt ett pressmeddelande ett sätt att stärka den geografiska närvaron på den nationella järnvägsmarknaden i de två länderna ytterligare.

– Strukton Rail och Balfour Beatty Rail har länge varit aktiva på samma skandinaviska marknad. Vi delar kunskap och expertis men kompletterar också varandra på vissa teknikområden. Under gemensam flagg kommer vi att kunna erbjuda våra kunder ett starkt och brett tjänsteutbud, med målet att vara en av de främsta aktörerna på järnvägsmarknaden i båda länderna, säger Robert Röder, vd Strukton Rail AB, i ett pressmeddelande.

Det två företagen är inga främlingar för varandra, 2011 ingick Strukton Rail och Balfour Beatty Rail Skandinavien ett joint venture för underhållet av Stambanan genom övre Norrland.

Strukton Rail finns i Holland, Sverige, Danmark, Tyskland, Belgien och Italien. Företaget är just nu involverat bland annat i bygget av Citybanan i Stockholm och Cityringen i Köpenhamn, det har också uppdraget att sköta underhållet på flera järnvägssträckor i Sverige.

Balfour Beatty Rail Skandinavien har ungefär 400 anställda och kontor i Köpenhamn och Västerås, de arbetar för närvarande bland annat med installationen av ETCS-teknik i de östra och västra sträckningarna av Danmarks Fjernbane-system.

Avtalet undertecknades den 10 december och affären ska, enligt Strukton Rail, slutföras i början av 2014.

Strukton Rail uppger att affären redan är godkänd av det svenska konkurrensverket, och att det inte krävs något godkännande av den danska motsvarigheten eftersom transaktionen är begränsad för den danska verksamheten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.057