23948sdkhjf

Dubbelspår på Ostkustbanan

Ett nytt dubbelspår mellan Uppsala och Gävle ska öka framkomligheten på Ostkustbanan.
Ett nytt dubbelspår för Trafikverket på Ostkustbanan mellan Uppsala och Gävle ska ersätta det sista enkelspåret på sträckan, som länge haft problem med förseningar och framkomlighet.

Ostkustbanan mellan Stockholm och Sundsvall har byggts ut i flera omgångar under de senaste tio åren, när den helt klar räknar Trafikverket med banan som lägst ska klara av en hastighet på 200 kilometer i timmen för snabbtåg.

Detta senaste uppdrag , som är värt 108 miljoner kronor, har gått till NCC.

– Enkelspåret mellan Skutskär och Furuvik har lett till många och långa väntetider när gods- och persontåg måste vänta in varandra. Resenärerna har länge velat ha ett dubbelspår och när hela sträckan är klar till sommaren 2016 bidrar det till kortare restider och att fler kan välja tåget, säger Johan Eriksson, avdelningschef, NCC region Norrland, i ett pressmeddelande.

NCC ska bygga 3,5 kilometer spår mellan Skutskärs bangård och sjön Trösken. Enligt ett pressmeddelande innebär uppdraget omfattande markarbeten med terrassering för järnväg och vägar, montage av kontaktledningsfundament och bullerplank, omläggning av VA-ledningar samt schakt för broar.

Arbetet påbörjas nu i december, det hela ska vara klart i juni 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062