23948sdkhjf

Volvos kinesiska maskiner rivstartar i Nordamerika

Det tog bara några dagar efter det att Volvos budgetmärke SDLG lanserats i Nordamerika innan den första hjullastaren kunde levereras till sin kanadensiske köpare.


En hjullastare är inget vi använder tio till tolv timmar per dag. Vi ser den som en servicemaskin som ibland gör sina åtta timmar, ibland bara två eller tre. För oss är det ingen mening med att köpa en dyrare premiummaskin, säger Cole Coch, delägare i Double K Excavating i Tuxford, Saskatchewan, som var först i Nordamerika med att köpa en av de svensk-kinesiska maskinerna.

Det 30-åriga familjeföretaget behövde en maskin lämpad för såväl jordförflyttning som materialhantering och fastnade slutligen för en LG959 som väger in på närmare 18 ton och är utrustad med en Deutz-diesel på 224 hästkrafter samt transmission och axlar från ZF. Huvudalternativet var en begagnad maskin från någon av de mer väletablerade tillverkarna, men en av de faktorer som påverkade valet var den nya maskinens garanti på 1 500 timmar.

Och i varje fall inledningsvis har maskinen motsvarat förväntningarna – minst.

– Motorn går bra och hydrauliken fungerar smidigt. Hytten är stor och sikten utmärkt. Den är väldigt enkel att hantera, säger Cole Koch, som redan funderar på att komplettera maskinparken med ytterligare en hjullastare till våren.

Väl så glad är Alan Quinn, chef för SDLG North America, som ser introduktionen av de ursprungligen kinesiska maskinerna på den nordamerikanska marknaden som något av en milstolpe för branschen.

– Med SDLG får våra kunder en valmöjlighet som inte funnits tidigare. De kan köpa en ny lastare till kostnaden av en begagnad, konventionell maskin. Vi har kommit igång bra och haft tidiga framgångar som överträffat våra förväntningar, säger Alan Quinn.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078