23948sdkhjf

Tord rycker ut i Malmfälten

Malmfälten får en egen företagsrådgivare sedan Maskinentreprenörerna sett både antalet och storleken på sina medlemsföretag i trakten öka väsentligt.


Bransch- och arbetsgivarorganisationen Maskinentreprenörerna, ME, växer i Malmfälten, de senaste årens gruvboom har inneburit dels att organisationen fått fler medlemsföretag, dels att medlemsföretagen fått fler anställda.

ME uppger att i organisationens medlemmar i Region Nord i dag har närmare 4 400 anställda, av dessa arbetar ungefär 2 000 inom gruvsektorn. ME anser därför att man måste förstärka organisationen på plats.

– Vi har därför tagit beslut om att förstärka vår organisation i Malmfälten med en företagsrådgivare. Det är en efterfrågad tjänst och en viktig resursförstärkning som gör att vi kan jobba nära våra medlemsföretag inom gruvnäringen, förklarar ME:s vd Hampe Mobärg i ett pressmeddelande.

Jobbet har gått till Tord Bergman, han börjar sin tjänst den 1 mars och kommer att ha sin bas i Gällivare, där ME ska etablera ett kontor.

Tord Bergman har under de senaste åren varit affärschef och platschef för Veolia, han har också drivit eget företag inom transport och kollektivtrafik.

– Det ska bli inspirerande att starta upp en ny tjänst för att stödja ME-företagen i Malmfälten. Jag tror också jag har en del erfarenhet i bagaget som kan komma till nytta, säger Tord Bergman i pressmeddelande.

– I samband med att Tord börjar sin tjänst på ME kommer vi bjuda in till medlemsmöten i Malmfälten för att berätta om det senaste, samtidigt som medlemmarna får möjlighet att lära känna Tord, uppger Per-Erik Markström, ME:s regionchef Nord, i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079