23948sdkhjf

Nyfiket besök i tunneln

Hur många barn får plats i en grävskopa? Veidekke gick till botten med den frågan i slutet av december, då man lät en hel förskola inspektera en av företagets arbetsplatser.


Veidekke bygger ett parkeringsgarage för 300 bilar i Stigberget på Söder i Stockholm. Mitt emot arbetsplatsen ligger en förskola som i likhet med de flesta andra förskolor befolkas av både nyfikna och äventyrslystna små personer.

Bygget har väckt viss uppmärksamhet på förskolan, de små har i flera månader bevittnat hur stora maskiner dundrar fram fullastade med sten, de har känt vibrationerna av sprängningarna och de har förstås haft tusen frågor.

När de totalt 50 förskolebarnen i ålder 3-5 år till sist fick chansen att ta en titt hos grannen gick de grundligt tillväga. Arbetet låg förstås nere under besöket och de små besökarna började vid skrotmaskinen – där man bland annat undersökte hur många barn som fick plats i skopan.

Färden gick därefter vidare ner i tunneln där de fick klämma på borriggen och informerades om hur det egentligen går till att spränga berg.

Under vistelsen i underjorden råkade barnen dessutom stöta på bergatrollet Stig, som godvilligt delade med sig av en skatt han funnit i berget. Utrustade med nya reflexer och med en rejäl dos pepparkakor i magen återvände barnaskaran sedan till dagsljuset.

Allt detta enligt ett pressmeddelande som dock inte besvarar den inledande frågan - hur många barn får plats i en grävskopa?

– Fyra med lite space, säger Veidekkes kommunikationschef Åsa Edman, när Entreprenad gräver i frågan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079