23948sdkhjf

Uppfräschade minigrävare från Doosan

Prestanda, förarkomfort och servicevänlighet är några bärande element i den nya generationen minigrävare från Doosan i volymsegmentet mellan sex och nio ton.


Båda maskinerna har ny rops-hytt med mer plats – bland annat för fötterna – bättre ljudisolering och förbättrad sikt. Föraren får relevant information tydligt presenterad via en 5,7 tums LCD-skärm.

Tillverkaren betonar att såväl brytkraft som hydrauliska prestanda förbättrats. För att förbättra säkerheten finns nu låsventiler på arm- och bomcylindrar samt överlastsvarnare.

Den stora motorluckan underlättar åtkomsten till motorn och därmed även service. Smörjnipplarna har samlats till en punkt, vilket både sparar tid och minskar risken att någon smörjpunkt glöms bort.

DX62R-3 är utrustad med en steg 3A-klassad Yanmar-motor på 49 hästkrafter. Jämfört med föregångaren är motorn starkare, vilket innebär att körhastigheten kunnat ökas på både låg- och högväxel.

DX85R-3 har en steg 3B-klassad Yanmar-motor på 60 hästkrafter försedd med avgasåterföring (EGR) och partikelfilter (DPF). Tillverkaren lovar bland annat att dragkraften ökat med tolv procent jämfört med föregångaren. En backkamera ökar säkerheten vid manövrering.

Enligt den svenska generalagenten Maskinia har de första maskinerna just levererats till svenska kunder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063