23948sdkhjf

De små ytornas sikt

En något udda fågel i kompaktmaskinernas värld är Minisikten från italienska Ecostar som nu marknadsförs och säljs i Sverige av Andersen Contractor.


Ecostar Recycling Technologies startades så sent som 1997. Med rötterna sedan tre generationer fast förankrade i det italienska jordbruket valde företagets grundare att övergå till utveckling och produktion av miljöanpassad utrustning som kan användas för att exempelvis återföra avfall av allehanda slag till kretsloppet.

En för Sverige ny produkt är skivsikten Mini som erbjuds i tre mycket kompakta modeller. Siktdäckets längd är mellan 1,5 och 2,5 meter och siktbredden är 800 millimeter.

Kraften kommer från en elmotor på 5,5 kilowatt och kräver en elanslutning på 32 ampere.

Enligt Andersen Contractor är sikten mycket mångsidig och utlovas fungera för så vitt skilda material som hushållssopor, industriavfall, byggavfall, metallskrot, bilfluff, trä och biomassa, stenblandad jord och kompost.

Den svenska representanten lovar att siktaxlarna med skivor har designats för högeffektiv siktning kombinerat med minsta möjliga underhåll. Lösningen ska resultera i en väldefinierad slutprodukt i storlekar med diameter i intervallet 10-50 millimeter. Oavsett vilket material som hanteras ska det inte fastna i sikten, vilket minskar risken för driftstopp.

Inmatningstratt i stål, plexiglaslock över siktbordet och centralsmörjning ingår i standardutrustningen.

Sedan tidigare finns Ecostar skivsiktar med siktdäck på upp till sex meter och med 1 600 millimeters siktbredd. Produkterna finns som stationära, lastväxlarmobila och bandburna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078