23948sdkhjf

Swecon söker bonde

Det var länge sedan man såg röda Volvotraktorer på åkrarna, nu återvänder Volvo till lantbruket, med skräddarsydda hjullastare och partikelfilter hoppas återförsäljaren Swecon vinna böndernas hjärtan.


Volvo har tillverkat lantbruksmaskiner förr, forna tiders gröna eller röda traktorer är dock ett minne blott och dagens hypermoderna hjullastare är specifikt framtagna för anläggningsbranschen.

Nu verkar det dock vara dags att återerövra lantbrukssektorn, Volvo Construction Equipments svenska, tillika Lantmännenägda, återförsäljare Swecon låter meddela att man vill se fler Volvoprodukter på gårdarna, även om maskinerna numera är gula.

– Vi har vårt ursprung i lantbruket, och våra ägare i Lantmännen är i alla högsta grad aktiva i denna verksamhet, säger marknadschef Magnus Halvarsson i ett pressmeddelande Magnus Halvarsson.

– Vi har alltid haft en bra produkt, men har till viss del förbisett de behov och de krav som lantbruket ställer på våra maskiner. Vi har nu lyssnat och hoppas kunna leverera smarta och effektiva lösningar.

Det är modellerna L45G, L50G och L60G som nu även ska riktas till lantbrukssektorn. För att klara uppdraget ska de förses med redskap som passar för jordbruk, det kan till exempel handla om twindäck, dragbalk, VBG-drag, hitchkrok, trepunktslyft, skärmbreddare samt broms- och tipputtag.

Redskapen kommer från Volvo CE och Norje, ett antal andra underleverantörer har också bidragit till maskinerna.

De tre utvalda hjullastarna har Volvos steg IIIB-motorer med dieselpartikelfilter som standard, något som anses extra viktigt inom lantbruket där man ofta använder maskinerna nära djur och människor. Swecon påminner om att världshälsoorganisationen, WHO, klassar kolpartiklarna som cancerframkallande, och poängterar vikten av ett partikelfilter, inte minst för att slippa komplicerad eftermontering om eller kanske när kraven på rening ökar.

– Vi slipper den cancerframkallande ”partikeldimman” när vi arbetar statiskt med maskinen eller på arbetsplatser med dålig ventilation, säger Magnus Halvarsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063