23948sdkhjf

Småhustillverkare nyinvesterar

A-hus investerar cirka 25 miljoner kronor för att öka produktionskapaciteten i Annebergsfabriken. På så sätt räknar företagsledningen med att möta en förväntad beläggningsökning på 30-40 procent jämfört med 2013.


Bostadsbyggandet ligger i och för sig på en fortsatt låg nivå, men marknaden är på väg att lyfta och Boverket förutspår att i storleksordningen 30 000 bostäder kommer att börja byggas i år.

Ökningen gäller både flerbostadshus och småhus och A-hus förbereder sig nu för en förväntat ökad efterfrågan. 25 miljoner kronor ska bland annat användas till en ny logistikhall och ytterligare två vägglinjer.

– Utöver ökad kapacitet , så kommer vi att kunna arbeta mer effektivt i produktionen. Det innebär att vi kan leverera fler hus i den takt som marknaden önskar. Vi har ett flertal stora projekt under året som kräver utrymme i fabriken och vi räknar med att i år leverera hundra stycken fler hus jämfört med förra året, säger företagets vd Magnus Andersson, som också räknar med att behöva ett tillskott på cirka 30 personer i fabriken för att möta efterfrågan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.083