23948sdkhjf

Atlas Copco starkare inom brunnsborrning

Atlas Copco har förvärvat Geawelltech, som med basen i Jonsered, tillverkar, säljer och hyr ut utrustning för brunnsborrning och geoteknisk borrning.
Gruv Entreprenad Anläggning Welltech System har utvecklats till en av de tunga leverantörerna av bland annat utrustning för brunnsborrning i Sverige. Företaget har dels egen tillverkning av exempelvis borriggar som också exporteras, men representerar också andra tillverkande företag för att bredda produktutbudet inom kompetensområdet ytterligare. Bland annat har företaget i många år samarbetat med Atlas Copco och huvuddelen av företagets intäkter uppges komma från den delen av verksamheten.

– Geawelltech har en stark position i Sverige som en one-stop-shop-leverantör för kunder inom brunns- och geoteknisk borrning. Detta är ett strategiskt segment för oss och passar perfekt med Atlas Copcos produktportfölj, säger Johan Halling, chef för köparens affärsområde Gruv- och bergbrytningsteknik.

Geawelltech har 19 anställda och omsätter ett normalår ungefär 90 miljoner kronor. Verksamheten, som också omfattar service och reparation av instrument och maskiner samt utbildning, kommer att införlivas med Atlas Copcos nya division Surface and Exploration Drilling inom affärsområdet Gruv- och bergbrytningsteknik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078