23948sdkhjf

Vatten stoppar E20

Bygget av nya E20 genom Alingsås stoppas sedan det visat sig att grundvattnet trycker på mer än man trott. Trafikverket och Alingsås kommun måste nu ta fram en ny plan för projektet.
E20 genom Alingsås ska byggas om på sträckan Hedvigsberg–Kristineholm, byggstart var planerad till 2019 och arbetet med vägplanen har pågått sedan i höstas.

I samband med planarbetet har Trafikverket genomfört markundersökningar, som dock visar att grundvattnet innebär så stora problem att projektet måste slå halt.

– Vattentrycket är mycket högre än vad vi tidigare känt till och det innebär att vi inte kan bygga som planerat. Vi använder de fakta som kommit fram och stoppar i tid, säger Erik Hallgren, chef för Trafikverkets investeringsverksamhet i Västsverige, i ett pressmeddelande.

Trafikverket lovar dock att inte ligga på latsidan.

– Pengarna till E20 i Alingsås finns kvar och nu ska vi titta på alternativa lösningar ihop med kommunen, så att framtidens E20 fyller behoven hos både Alingsås och de långväga resenärerna på E20, säger Jörgen Einarsson, Trafikverkets planeringschef i Västsverige, i ett pressmeddelande.

Daniel Filipsson, kommunstyrelsens ordförande i Alingsås, säger i ett pressmeddelande att stoppet är en fördel för kommunen.

– Vi får möjlighet att, ännu tydligare än förut, lyfta fram förslag som verkligen är anpassade för staden. Vi har redan börjat formulera våra ambitioner och nu gäller det att inte stanna upp utan arbeta framåt.

Projektet är en del av den nationella transportplanen och byggstart skulle enligt planen ske senast 2019. Enligt Trafikverket är det för tidigt att säga om, och i så fall hur mycket, byggstarten kommer att försenas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093