23948sdkhjf

Svensk däckåtervinning på väg till Kina

Kol i form av kimrök, olja, gas och stål är ämnen som kan återvinnas ur gamla uttjänta fordonsdäck med teknik som erbjuds av Scandinavian Enviro Systems. Företaget hoppas nu på en inbrytning i Kina, med tänkbara uppföljningar i övriga Asien.


Företaget tecknade nyligen en avsiktsförklaring om försäljning och drift av en produktionsanläggning för återvinning av gamla fordonsdäck med ett icke namngivet kinesiskt bolag. Avsikten är att starta ett gemensamt bolag där det svenska företaget äger en minoritetsandel.

Överenskommelsen tas emot med stor glädje av Martin Hagbyhn, vd för Scandinavian Enviro Systems, som i Kina ser ett land med stora utmaningar inom miljöområdet.

– Blir beställaren nöjd med den första anläggningen ligger det i planerna att bygga fler fabriker i Kina. Vi tror att detta samarbete kommer att öka kännedomen om fördelarna med vår teknik och därmed leda till ytterligare affärer i Kina och övriga Asien, säger Martin Hagbyhn.

Till grund för verksamheten ligger en patenterad pyrolysteknik – Carbonize by Forced Convection (CFC) – som ska göra det möjligt att återvinna alla ämnen i ett fordonsdäck; kol i form av kimrök, olja, gas och stål.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079