23948sdkhjf

Hammare i ett stycke

Amas Svenska AB lockade med en jättehammare utan sidobultar, en sällsynt tålig skruvkompressor och ett multiverktyg där man kan skifta redskap på bara någon minut.
Amas Svenska AB hade en mässnyhet som var stor i alla bemärkelser.

– Det är en Furukawa hydraulhammare och det är första gången man lyckats bygga en så stor hammare i ett enda stycke, säger Fredrik Eriksson, eftermarknadsansvarig på Amas Svenska.

Alla större hydraulhammare är normalt uppbyggda av tre delar: en nederdel, en cylinder och en topp. Långa bultar håller samman paketet, bultar som dock kan gå av.

– Det har varit ett problem länge, kommenterar Ulf Dolfei, vd på Amas.

– Den nya hammaren saknar sidobultar, den är solidare och ger mer kraft i förhållande till sin vikt, säger Fredrik Eriksson.

Det sistnämnda ska göra det möjligt att krossa snabbare och med färre slag, uppger Amas Svenska AB. Hammaren ska därmed inte gå varm lika ofta, något som ska skona spett, bussningar etcetera.

FXJ475 är det officiella namnet på hammaren, produkten har testats i över ett år och ska enligt planen lämpa sig väl till exempel för den som ska knacka stora skut.

– Det är det allra första exemplaret, säger Fredrik Eriksson.

Att få tryckluft, elektricitet etcetera ur sin maskin kan vara värdefullt när man är ute på jobb. Amas Svenska AB har sålt Dynasets produkter länge, de kopplas in på maskinens hydraulik och kan sedan leverera olika typer av kraft. Amas Svenska AB säljer redan olika typer av Dynasets pumpar, generatorer och kompressorer, på Maskinexpo visade företaget det senaste tillskottet till utbudet– skruvkompressorn HKR2500.

– Den kan användas 24 timmar om dagen sju dagar i veckan, kommenterar Fredrik Eriksson.

Skruvkompressorn finns i sex storlekar, den största standardmodellen kan leverera 5 000 liter luft i minuten med 10 bars tryck, den minsta klarar 1 300 liter per minut.

Amas visade också det senaste multiverktyget från tillverkaren VTN, en uppgraderad version som fått namnet CK16.

– Den kan byta käft på en minut, till skillnad från föregångaren som kunde ta ett par timmar på sig, säger Fredrik Eriksson.

Det räcker att skruva på ett par skruvar så ska maskinen sköta resten själv, förklarar han.

– Det är en nyutvecklad hydraulisk funktion.

Multiverktyget kan användas med flera olika käftar, till exempel en pulveriserare, en betongklipp och en stålsax. Enligt Amas finns det käftar både för primär, sekundär och selektiv rivning, verktyget väger 2 300 kg och ska passa för maskiner på 21-30 ton.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078