23948sdkhjf

Bättre precision i högre hastighet

Bättre precision i högre hastighet utlovas med maskinstyrningssystemet iGD4SP som tagits fram av Scanlaser för bandschaktare.


En golfbana med sina vattenhinder kan bitvis vara rejält mjuk, vilket kan skapa vissa problem när banan omvandlas till mässområde för maskiner som ofta är både stora och tunga. Det gäller i hög grad för Stoxa där mässledningen nu bestämt sig för att ta bort delar av de gamla vattenhindren, dränera marken och skapa nya mässytor som ska bidra till en förtätning av området inför nästa års evenemang.

Den aktuella markytan blev ett perfekt demonstrationsfält när Scanlaser lanserade sitt nya maskinstyrningssystem under årets evenemang. En Cat D6K utrustades med dubbla GPS-mottagare, SP-sensor och sattes i hårt arbete under mässdagarna.

Oavsett hur maskinen svänger eller snurrar innebär den dubbla GPS:n att maskinisten konstant får rätt riktning och position på maskinen och ett stabilt tvärfall.

Av väl så stor betydelse för slutresultatet är den så kallade SP-teknologin som utlovas förbättra den hydrauliska kontrollen avsevärt.

– Sammantaget betyder de nya tekniska lösningarna att precisionen i arbetet ökar och att arbetet dessutom kan göras i ett högre tempo. Det är fullt möjligt att finjustera ett markområde även när bandschaktaren går på högsta växeln. Ytterligare en fördel är att höjden på bladet kan bibehållas även vid kraftiga svängar, säger Mattias Nilsson, ansvarig för nyckelkunder på Scanlaser.

– Med vår nya teknologi har dessutom GPS-prestandan förbättrats avsevärt. Det minskar bland annat risken för driftstörningar när GPS-förhållandena inte är optimala eller vid temporära signalstörningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078