23948sdkhjf

Hett nytt koncept

Varmvatten kan användas till mycket, ett resonemang som Heatwork tagit fasta på i Hydroheatern, som gör allt från att förvärma rör och torka betong till att leverera duschvatten.


Hydroheatern Heatwork 3600 marknadsförs med mottot ”varmt vatten på hjul” och visades upp på Entreprenadexpo.

– Konceptet är nytt för Sverige, säger Andreas Blomqvist, försäljningschef på Minimaskiner.

Maskinen är försedd med en vattentank, den kan kopplas in på fjärrvärmesystem och också leverera varmvatten – upp till 100 grader - till exempel till duschar.

– Man slipper därför till exempel evakuera ett hotell för att värmen måste slås av under ett bygge, säger Andreas Blomqvist.

Hydroheatern kan också tina mark, leverera golvvärme, torka betong, förvärma rör vid nyproduktion av fjärrvärme och stå för varmvatten vid till exempel musikmässor.

Maskinen har en kapacitet på 103 kilowatt, den kan leverera upp till 6 000 liter varmt vatten i timmen och kan stå för sin egen elförsörjning. Hydroheatern har också ett GSM/GPS-larm som slår till exempelvis vid dieselläckage, servicebehov etcetera.

– Den kan också visa pumparnas drifttid, säger Jon Nilsson, säljare på Heatwork Sverige.

Hydroheatern kan arbeta under långa perioder.

– Vid ett bygge i Nyköping stod den uppställd i tre månader, säger Jon Nilsson.

Maskinen kan kopplas in direkt mot en värmecentral eller en kulvert, den kan dras efter en personbil och ska vara lätt att flytta.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062