23948sdkhjf

Fjädring för förare

Lastbilschaffisar skulle nobba allt annat än en skönt gungande arbetsmiljö, Ljungby Maskin tror att detsamma gäller maskinförare och inför därför hyttfjädring som tillval.


Tidigare i höst lanserade Ljungby Maskin sin fjädrade hytt, ett koncept som man valde att lyfta fram även på Entreprenadexpo.

– Vi är först ut på marknaden med hyttfjädring i hjullastare, säger Anders Dahlin, säljare med ansvar för södra Sverige.

Han uppger att företaget fått mycket god respons hittills trots att det bara gått några veckor sedan konceptet lanserades.

– En maskin är redan levererad och 5-6 maskiner till är sålda.

Lastbilschaufförer skulle aldrig överväga att sätta sig i en hytt utan fjädring, och Anders Dahlin uppger att Ljungby Maskin inte ser någon anledning till att maskinförare ska förvägras samma komfort.

– Vi har utvecklat hyttfjädring för att ge föraren en skönare miljö.

Hyttfjädringen kan fås som tillval, som standard ingår ställbara pedaler, i samband med den fjädrade hytten införs också automatiskt dörrstopp.

– Man ska slippa sträcka på sig för att stänga dörren, nu räcker det med ett knapptryck.

Ljungby jobbar mycket med att underlätta för föraren, uppger Anders Dahlin.

– Det måste man, att göra insteget bättre gör det enklare att ta sig in och ut hur hytten, det blir också enklare att serva maskinen eller göra rent rutor om man slipper klättra.

Vad väntar härnäst?

– Vi får nog smälta det här ett tag, sedan får vi se vad det blir nästa gång.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062