23948sdkhjf

Kompletta rälsmaskiner

Nya regler gör att suget efter rälsutrustade maskiner direkt från fabrik kommer att öka tror Hydrema. Företaget presenterar därför både en dumper och en grävmaskin för rälsarbete och flaggar för att även grävlastarna kan komma ifråga framöver.


Rälsmaskinerna stod i fokus för Hydrema på Entreprenadexpo 2014, företaget hade med sig en rälsutrustad dumper (Hydrema 912 DS rail) och en rälsutrustad grävmaskin (MX16 rail).

– Vi är en av få som kan erbjuda det, säger Leif Fasth, försäljningschef på Hydrema Maskin.

Båda maskinerna lanserades redan i våras men Hydrema vill fortfarande lyfta fram dem eftersom de tror att behovet av kompletta rälsmaskiner direkt från fabrik bara kommer att öka.

– Vi märker att det blir ett större sug, det väntas mycket järnvägsjobb framöver och det finns definitivt en stor marknad för rälsmaskiner. Vi har sålt fyra grävare redan och har många fler på gång, säger Leif Fasth.

MX16 kom tidigare i år, Hydrema har nu tagit fram den även som rälsmaskin.

– Det är inget hokus pokus utan en vanlig grävmaskin MX16 med rälsutrustning, en stark, stabil och säker maskin som inte välter, precis en sådan man vill ha på rälsen.

Grävmaskinen är kortrumpad redan i grundutförandet, ett faktum som kommer väl till pass när den ska användas på räls.

– Motvikten är bara 1 640 millimeter jämfört med 1 700 på föregångaren, maskinen är kortare men kompaktare, säger Leif Fasth.

Han tillägger att det går att ta av rälsutrustningen och använda maskinen som en vanlig grävare.

– Rälsutrustningen har snabbkopplingar och kan tas av på 45 minuter.

Än så länge är det bara dumpern och grävmaskinen som kommit i fråga för rälsutrustning, men det kan bli andra maskintyper i framtiden, säger Leif Fasth.

– Vi ska se över traktorgrävare också, även om vi inte kommit dithän ännu.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078