23948sdkhjf

Inte bara jättarnas marknad

Utbudet är kanske smalare, men de mindre uthyrarna kan vara både flexiblare och personligare hävdar Svevia Maskin. Företaget vill visa att de är mer än Svevias egen maskinleverantör, och siktet är inställt på fler externa kunder.


Svevia Maskin har 16 etableringar, från Umeå i norr till Arlöv i Söder, av namnet framgår att företaget har täta kopplingar till Svevia, men företaget är inte det forna Vägverket Produktions interna maskinavdelning, något som man gärna lyfte fram på Entreprenadexpo.

– Alla Svevias maskiner kommer från Svevia Maskin, men vi levererar också till externa kunder, säger Johan Wallin, maskinuthyrare på Svevia Maskin i Arlöv.

Mindre byggfirmor, entreprenörer och fastighetsservicebolag har mycket att vinna på att vända sig till en mindre uthyrare, hävdar han.

– Vi har inte ett lika stort utbud som Cramo eller Ramirent, men vi är faktiskt bättre än dem när det gäller till exempel däcksbuffertar, mobila trafikljus med mera.

– De stora uthyrarna har byggnadsställningar, det har inte jag i Arlöv. Men vi kan ordna det mesta, vi har paddor, sågar, kapar, motorsågar, toaletter, bodar, minigrävare…. En mindre firma blir också lite personligare.

Johan Wallin räknar med att moderbolaget hyr 85-90 procent av Svevia Maskins utbud men vill utöka de externa kundernas andel, och framförallt övervinna den seglivade uppfattningen att Svevia Maskin bara hyr ut till Svevia.

– Många förknippar oss fortfarande med Trafikverket, men det var länge sedan Vägverket Produktion blev Svevia och Svevia maskin blev ett dotterbolag till Svevia. Därför är vi med på mässan, vi vill bli mer kända i branschen och visa vilka vi är.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.375