23948sdkhjf

Svensk anpassning blev standard

Efterfrågan på billiftar blir allt större. På Entreprenadexpo var det dags för italienska CMC att göra sitt intåg på den svenska marknaden.
Vi fick agenturen för ett halvår sedan , men vi har valt att vänta med premiärvisningen till Entreprenadexpo, vilket innebär premiär för CMC i Skandinavien. Under det halvår som gått har vi ägnat mycket kraft åt att anpassa produkten till kraven från den svenska marknaden. Synpunkterna har tagits emot väldigt väl från fabriken som varit mycket lyhörd för våra önskemål. De förändringar vi föreslagit blev snabbt standard även för andra marknader, berättar Bengt-Åke Bengtsson på Autokran-Centret.

– Exempelvis har vi höjt stålkvaliteten, minskat tankvolymen och till och med tagit bort passagerarsätet för att fordonet helt säkert ska vara lättare än 3,5 ton och därmed kunna köras med B-körkort.

– Liften har allt som man kan begära av en premiumbillift – exempelvis automatisk stödbensnivellering, minnesfunktioner och så kallad ”kom hem”-funktion. Allt till ett synnerligen konkurrenskraftigt pris tack vare att den tillverkas i Italien – inte i Tyskland.

Här på Entreprenadexpo visar vi en PLA 250 monterad på ett Nissan Cabstar-chassi. Det innebär en arbetshöjd på upp till 25 meter, maximal räckvidd på 15 meter och en högsta tillåten korglast på 220 kg. Stödbenen är av H-typ och kan även manövreras från korgen. Det finns också flera olika alternativ för stödbensuppställningen.

CMC etablerades 1960 och har i dag verksamhet i ungefär 30 länder. Tillverkningen av bland annat de bilmonterade liftarna sker i Bari, vid Adriatiska havet.

– Företagets huvudprodukt är annars bandburna, självgående spindelliftar med räckvidd på 15 till 41 meter. Vi har agenturen på den produktgruppen också, men har inte börjat jobba med den än, säger Bengt-Åke Bengtsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062